Среда, 09 сентября 2015 08:14

Як позбавитись від хімії в овочах і фруктах?

Автор
Оцените материал
(0 голосов)

 

Від нітратів і пестицидів можна частково позбутися: для цього овочі та фрукти потрібно правильно вимити і очистити.

1. Капуста. Велика частина нітратів міститься у верхніх капустяних листях і качані, тому їх потрібно викинути.

2. Картопля. У картоплі нітрати збираються під шкіркою і в серцевині бульби, тому після того як картопля закипіла, воду необхідно злити.

3. Кабачки, огірки, баклажани. Огірки за кольором повинні бути ніжно-трав'яного кольору, якщо вони темно-зеленого - це говорить про те, що їх перегодували нітратами. Перші кабачки і баклажани потрібно очищати від шкірки. Зріжте область плодоніжки - це найотруйніше місце.

4. Зелень, салат, петрушка, кріп. Найбільше хімії накопичується в прожилках, черешках - не потрібно це їсти. Зелень завжди стрімко вбирає нітрати і перед тим як додавати її до страви, вимочіть протягом години у воді.

5. Помідори. Чим товща шкірка помідора, тим більше вона містить хімії. Не купуйте помідори помаранчево-червоні, як би недозрілі. Біла м'якоть і товсті прожилки на зрізі - це сигнал великого вмісту хімії. А якщо вам все-таки попалися неякісні томати, потримайте їх у прохолодній воді близько години.

6. Виноград. Щоб виноград зберігався довго його обробляють фунгіцидами. Щоб позбутися цієї речовини, виноград досить добре вимити.

7. Кавуни. Не купуйте кавуни, розрізані навпіл і обгорнуті в плівку - це хороша основа для розмноження бактерій і мікробів. Якщо кавун має товсті жовтуватого відтінку прожилки, значить його "удобрювали" нітратами. Можна провести невеликий тест: покладіть м'якоть на одну хвилину в склянку з водою, якщо вода змінила колір - значить кавун "підгодовували", якщо вона просто помутніла - ягода чиста.

8. Груші і яблука. Купуючи фрукти, візьміть їх в руки, якщо відчуєте, що плоди слизькі і липкі, значить вони оброблені дифенілом для того, щоб вони не псувалися і довго зберігалися. У Євросоюзі, США, дифеніл заборонений через його сильні канцерогенні та алергенні властивості. Оброблені дифенілом фрукти потрібно очистити від шкірки.

9. Буряк, морква, редиска. Величезна кількість нітратів міститься у верхівках і кінчиках коренеплодів, обрізайте їх перед вживанням. Не купуйте буряк із закрученими хвостиками. У моркви обрізайте 1 см хвостика, позеленілу частину потрібно обрізати повністю, в ній міститься велика кількість хімікатів.

Прочитано 646 раз

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены